Sunday, August 14, 2011

read more

pening kepala saye... maklumlah beginner tanpe guru macam saye ni... try n error byk kali tp tak jumpe jgk... huuuu... letih..... cane nk bg entry kite tu ade read more???? sbb ade entry yg citer panjang lebar.... takmo la bg penuh blog ni dgn entry yg panjang lebar tu.... tak reti la nk buat..... huhuuuu...

arini da 14 ramadan... tp bg saye baru berpuase hari ke 3 dlm bulan ramadhan ni... takotnye bile fikirkan cane nak ganti puasa nanti... fidyah tetap kna bayar.... =) blog ustaz nor amin ni ade cite pasal ganti puasa.... alkisahnye tak bule nk puasa sbb saye preggy... baru masuk 2 bulan lebih, tp lepas 3 hari puasa telah pon check in 3 hari 2 malam di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang sbb kurang air dan masalah lain.... nasib baik mase masuk wad tu nurse die sume baik2... doktor pon sume baik2..... selepas kejadian tersebut maka saye pon tak berani lg nk puase selagi eblum ade selera makan.... sebelum preggy saye ni bukan main kuat makan... klu g bazar ramadhan nampak segala jenis makanan sume rase nk sambar..... tp bila preggy ni jd lain mcm..... tak suke makanan luar.... suke makanan masak kat rumah.... tapi satu hal plak saye tak suke giler nk masak... sangat2 tak suke..... tu yg susah nk makan tu......

ni pon buka puasa td minum air kelapa sahaja.... bule??? td da singgah kedai beli udang n sotong sikit.... konon nk masak jap lagi..... tp aduhai....... share sikit resepi yg sgt mudah untuk masak jap g... hehehheee....

No comments:

Post a Comment